1 Temmuz 2013 Pazartesi

Cap Cake


Gerekli Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı kadar damla çikolata ( veya tablet halinde büyük bitter çikolatayı kırıklayın)

Üzeri İçin:

Damla çikolata ( biraz kenara ayırabilirsiniz süsleme için)

Yapılışı :
Karıştırma kabı içerisine 2 adet yumurta kırıyoruz.Üzerine toz şeker, sıvı yağı ilave ederek mikser veya çırpıcı ile 4 dakika çırpıyoruz.
Sonrasında yoğurt, un, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpıyoruz ve 1,5 yemek kaşığı kakaoyuda katarak sonra kez çırpıyoruz.
Hazırlayacağımız çikolatalı muffin tarifinin hamuru hazır durumda şimdi içerisine damla çikolata parçalarını ekleyerek kaşık ile karıştıralım.
Karıştırma tamamlandıktan sonra kek hamurunu muffin kalıplarının veya kağıt kek kalıplarının yarısını çok az geçecek şekilde doldurun.Her birinin üzerine 3-4 damla çikolata koyun ve önceden 170 derece olan fırında muffinler şişene kadar ( çatlayana dek ) pişirin.
Muffin pişirilirken nelere dikkat edilmeli..!
  1. Fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme esnasında kesinlikle ilk 10 dakika kapak açılmamalı.
  2. Pişip pişmediğini kürdan ile anlayabilir batırdığınız kürdan üzerinde hamur parçaları geliyorsa henüz pişmemiş demektedir.
  3. Muffinler piştikten sonra fırın içerisinden çıkartıp oda sıcaklığında soğutulmalıdır.











(Hamarat Abla'dan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder