30 Haziran 2013 Pazar

Patates-Kabak Mücver

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Maydanoz
  • 2 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ
Yapılışı
  • Öncelikle patatesleri soyup iyice yıkayın. Rendenin geniş tarafıyla rendeleyin ve rendelenmiş parçaları avuçlarınızın arasına alıp suyunu sıkın.
  • Suyunu iyice sıktığınız patatesleri bir kaba alın ve üzerine yumurtaları kırarak karıştırın.
  • Maydanozları ince ince doğrayın, ve patateslerin üzerine ekleyin.
  • Tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi de ekleyip iyice karıştırın.
  • Malzemeler tamamıyla birbirine geçtikten sonra unu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Yumuşak kıvama geldiğinde bir tavaya sıvıyağı dökün ve orta ateşte kızdırın.
  • Kaşıkla aldığınız patates mücverini tavaya dökün, her iki tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alın.
  • Yağını emmesi için dilerseniz tabağın içine peçete yerleştirebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder