29 Haziran 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Kabak

  • Kabaklar güzelce yıkanır ve küp küp doğranır.
  • soğan yemeklik doğranır.
  • domatesler rendelenir dilersenız küçük küçük küp olarak da kabugunu soyup doğrayabılırsınız. Biberler yuvarlak doğranır.
  • tavaya bir miktar zeytinyağı konulup soğanlar ilave edılır ve hafıf pembelesınceye kadar kısık ateşte kavrulur.
  • domates ve kırmızı biber eklenir şeker ilave edilir.
  • 1 diş sarımsak da eklendıkten sonra haşladığımız kabak ve havuç eklenir.
  • isteğe göre bir tatlı kaşığı pul biber ve tuz ilave edilir.
  • kapağı kapatılır.
  • orta ateşte pişmeye bırakılır
  • ara sıra karıştırılır
  • sulu sevıyorsanız yarım çay bardağı kadar su ilave edılır
  • kabak ıyıce yumusamadan ocağın altı kapatılır.
  • tavada soğumaya bırakılır.
  • soğuk ya da ılık olarak servis edılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder