5 Haziran 2013 Çarşamba

Naneli Limonata


Yapılışı çok basit. Önce şeker, su, limon kabuğu ve bir demet naneyle şurup hazırlıyorsunuz. Ardından herkesin ağız tadına göre şekillenebilecek oranlarda limon suyu, su ve buzla karıştırıp servis yapıyorsunuz. Şurup buzdolabında tazeliğini 5 gün boyunca koruyabildiği için aynı zamanda çok da pratik bir tarif. Canınız ne zaman limonata çekerse şurup elinizin altında.
NANELİ LİMONATA TARİFİ
Tarif Gourmet dergisi July 2007 sayısından adapte edilmiştir
6 bardak için
Malzemeler
  • 2 su bardağı naneli limon şurubu (tarif altta)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 2 su bardağı buz (bardaklar için de ekstra)
  • 1 + 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
Yapılışı
Bütün malzemeleri büyük bir sürahide karıştırıp yarısına kadar buz doldurulmuş bardaklarda servis edin.
NANELİ LİMON ŞURUBU TARİFİ
Malzemeler
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
  • 2 su bardağı nane yaprağı (ben ufak boy bir demeti saplarıyla birlikte kullandım)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 limonun kabuğu, rendelenmiş
Yapılışı
  1. Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
  2. Ateşten alıp yıkanmış nane demetini içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
  3. Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır).
Cafe Fernando'dan Alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder