25 Temmuz 2013 Perşembe

Ahududulu Bitterli Tart

Malzemeler:

2 Paket Bitterli Dr.Oetker Puding
4 Çorba Kaşığı Margarin
1 Paket Petibör Bisküvi
1 Kase Ahududu ya da Böğürtlen
3 Çorba kaşığı şeker (esmer şeker olursa daha iyi)

Yapılışı:
   1.ilk olarak 2 paket pudingi kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
   2.Bir yandan küçük bir tavada 4çk. Margarini eritiyor,Toz haline getirdiğimiz petibör bisküvilerin üzerine döküp derin bir kapta karıştırıyoruz.
   3.Pişen pudingimizi soğumaya alıp bir tavada 1çorba kaşığından az margarin ile ahududuları 3Çorba kaşığı şekerle karamelize ediyoruz.Fazla pişmeden ocaktan alıyoruz.
   4.İstediğimiz bir Borcam seçip en alt kısmına karamelize ahududuları seriyor,üstüne soğuyan pudingi döküyoruz. Güzelce sıvadıktan sonra en üst katmana margarinle karıştırdığımız Petibörleri seriyoruz. 
   5.Tatlımız arzuya göre buzdolabında soğutulabilir ama ben buzlukta muhafaza edip iftardan sonra içleri serinleten bir tatlı yemek istiyorum.Tatlımı Buzluğa koydum bile.  Deneyen Herkese Afiyet Olsun...

Not: Dondurma ile servis edebilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder