15 Temmuz 2013 Pazartesi

Babagannuş

Malzemeler

  • 5-6 adet közlenmiş patlıcan
  • 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
  •  ½ çay bardağı limon suyu
  • ¾ su bardağı tahin(tahin tadını baskın sevmiyorsanız ½ de koyabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı

Patlıcanlarımız közleyelim, ayıklayalım, limonlu suda bekletelim. Patlıcanları ince kıyalım tuz, tahin ve limon suyunu kıydığımız patlıcanlara ekleyelim. Bir tahta kaşık yardımıyla ezerek iyice karıştıralım. Bu karışımın tahinle çok iyi özdeşleşmesi için karışımınız bir kenarda dursun, ara sıra karıştırın…

Servis tabağına aldığınız karışımı sumak, pulbiber ve kıyılmış maydanozla süsleyin.Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Not: Bu meze ölçüsü 7-8 kişiliktir. Ayrıca miktarı damak zevkinize göre de azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Patlıcanı, sarımsaklı süzme yoğurtla da karıştırıp deneyebilirsiniz.

Bu karışıma közlenmiş kırmızı biberde ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder