2 Temmuz 2013 Salı

Meyveli Pankek



Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Kabartmatozu
  • 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağ (oda sıcaklığını)
Tarif
  • Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta, süt ve yumurtaları çırpın.
  • Unlu karışımı, sütlü karışımla iyi ce karıştırın.
  • Son olarak yumuşamış tereyağını ekleyin.
  • Teflon bir tavayı yağ ile kızdırıp, pankek karışımından bir kepçe dökün, ve iki tarafını kızartın.
  • Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Pankekleri muz ve bal ile servis edin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder