13 Temmuz 2013 Cumartesi

İftardan Sonra Meyveli Hurmalı Kek

 Ramazan tüm güzelliği ile sürerken Oruç da sıcak yaz günlerinde zorlamıyor değil hani.:) Fakat Mükafatınında büyüklüğü vesilesiyle dayanma gücünüde veriyor Yaradan.Durum böyleyken zamanın hızlı geçmesi için bence en güzel yöntem kendini mutfağa atmak.Hem yeni ve farklı şeyler deniyor hem de iftara sevdiklerimizde güzel tatlar denememize fırsat oluşuyor.Eğer sizde benim gibi tatlıyı ve ya yemeği yaparken doyanlardansanız işte oruç o zaman biraz daha hafifliyor.Bugün özellikle Ramazan ayında soframızı şenlendiren Hurmayı meyveli Tarçınlı kekimde kullandım.Henüz lezzetini bilmiyor olsam dahi kokusu bayağı cezb etti diyebilirim.İşte Tarifim denemeniz için hazır.Şimdiden Hayırlı İftarlar.Afiyet Olsun.

MALZEMELER
  • 3  adet yumurta
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 avuç incir
  • 1 avuç hurma
  • 1 avuç kayısı
  • 1 avuç damla çikolata
  • 1 avuç ceviz
  • 1 elma-armut
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Hazırlanışı:
Yumurtaları  derin bir kaba kırın. Üzerine toz şekeride ekleyip köpürene dek çırpın. Sonra karışıma sütü, sıvıyağı ve unun bir kısmını ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 avuç kayısı, damla çikolata, ceviz, elma, armut,hurma,tarçın ve kakaoyu ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar unuda ekledikten sonra, yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.

Pişme Süresi:40 dk








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder