7 Temmuz 2013 Pazar

Kabak Çiçeği Dolması

Annemin ufak terasımızda gerçekleştirdiği mini bostan meyvelerini vermeye devam ediyor.Bu defa kabaklarımızın çiçekleri açmıştı.Bende geçen yaz Nevşehir-Ürgüp'de ilk defa yediğim ve çok beğendiğim kabak çiçeği dolmasını yapmaya karar verdim.Tarifdeki ölçüler 20 çiçek için tam olarak yetmekte.

MALZEMELER:

20 adet kabak çiçeği
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kuru soğan
50 gr kuş üzümü(2yemek kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Kabak Çiçeği akan su altında fazla zedelenmeden yıkanır.kuru soğan yemeklik doğranır yarım çay 
bardağı zeytinyağı'nın yarısı soğanla birlikte tavaya alınır soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.pirinç yıkanıp süzülür  kavrulan soğanlara eklenir,kuş üzümü daha önceden ılık suda bekletilip süzüldük ten sonra pirinçlere eklenir.baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır yarım su bardağı 
soğuk su ilave edilerek diri kalacak şekilde pişirilir..iç pilav soğuduktan sonra bir tutam maydanos doğranır ve karıştırılıp çiçeklerin sap ve içlerindeki tohum kısmı koparılır ve bir çay kaşığı yardımıyla doldurulup yapraklarıyla kapatılır.bütün çiçekler dolduktan sonra kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su  katılarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir...AFİYET OLSUN...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder