|
|
| | | Hazırlık Süresi | | 30 dk |
| Pişirme Süresi | | 40-50 dk. | Kaç Kişilik | | 8-10 kişilik |
|
|
Malzemeler | 250gr.un
- 125gr.
- 75gr. Pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 kilo mürdüm eriği
- 1 avuç file badem |
|
|
Yapılışı |
Hamur için bütün malzemeyi birlikte yoğurun ve sert bir hamur elde edin. 28 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamuru düzgünce yayın ve kenarlarını 3 cm. kadar yukarı çekin. Taze erikleri 4'e bölün. Hafifçe birbirlerinin üzerine yatacak şekilde dizin. Burada dekoratif olarak aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de erikler suyunu çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 40-50 dakika) Serviste üzerine tekrar şeker serpebilirsiniz. Servis esnasında yanında çırpılmış krema kullanabilirsiniz. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder