2 Temmuz 2013 Salı

Mor Erikli Turta



Hazırlık Süresi30 dk

Pişirme Süresi40-50 dk.
Kaç Kişilik8-10 kişilik

Ölçek Tablosu
Malzemeler
250gr.un

- 125gr.

- 75gr. Pudra şekeri

- 1 yumurta

- 1/2 paket kabartma tozu

- 1 fiske tuz

- 1 kilo mürdüm eriği

- 1 avuç file badem
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeyi birlikte yoğurun ve sert bir hamur elde edin.
28 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamuru düzgünce yayın ve kenarlarını 3 cm. kadar yukarı çekin. Taze erikleri 4'e bölün. Hafifçe birbirlerinin üzerine yatacak şekilde dizin. Burada dekoratif olarak aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. 
Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de erikler suyunu çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 40-50 dakika)
Serviste üzerine tekrar şeker serpebilirsiniz. 
Servis esnasında yanında çırpılmış krema kullanabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder