4 Temmuz 2013 Perşembe

Peynirli Gül Böreği

Malzemeler: (12 adet için)

3 adet hazır yufka
Yağsız Peynir
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
yumurta
Tuz
Susam - Çörekotu

Peynir ve maydonozu karıştırıp harç haline getiriyoruz.Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin. Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın. Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin. Böyle 12 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yoğutlu harçtan sürün. Susam ve çörekotuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder