15 Temmuz 2013 Pazartesi

Çatlak Kurabiyeler



Malzemeler:
  • 25 gr.(3 yemek kaşığı kakao)
  • 125 gr.margarin veya tereyağı(margarin eğer içinize sinmezse teremyağı kullanın)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı tepeleme un
Şerbeti için:
  • 2 çay bardağını az geçik şeker
  • 3 çay bardağına yaklaşık su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkın,ateşten alın soğumaya bırakın.
  3. Şerbeti buzdolabında bir saat bekletin.
  4. Bu arada kurabiye için verilen malzemeleri un hariç karıştırın (kakao,oda ısısında yumuşamış margarin yada ocakta eritilmiş margarin,1 yumurta,şeker,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya)
  5. Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olucak.
  6. Ceviz gibi yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
  7. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarı üzerleri çatlayana dek pişirin.
  8. Fırında çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın.
  9. Şerbette uzun uzun bekletmeyin,heryerini daldırın çıkarın,işleminizi hızlı yapmaya özen gösterin.
  10. .Kasenize dizin,üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
  11. Şerbetin hepsini dökmenize gerek yok şerbet bir miktar artabilir.
  12. Üzerlerini kapatın bir gece dinlendirin.
Not: Margarini ocakta eritir,Pudra şekerini şekerden çok kullanırsanız kurabiyeler daha çatlak olur.






'Kübra Çelik' Arkadaşımda denemiş Tarifimi;






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder