13 Ağustos 2012 Pazartesi

Film Önerilerim!

İlk defa konusu yemek olan bir film izlemiştim.Ablamla beraber onun ısrarları üzerine.Ki ben korku filmlerini tercih ederim daha çok. :) Film'i izlemeye başladığımız andan itibaren "JULİE" karakterine hayran kalmıştım.Ve artık o filmi defalarca izleyebilirdim.Şimdi size izlediğim tavsiye etmeye değer bir kaç filmden kareler paylaşacağım...

 1-JULİE & JULİA
Birbirine benzeyen iki kadının yemek tutkusunu konu alan film, iki gerçek hikayeden yola çıkılarak hazırlanmış. Julie-Julia, farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve kendi zaman dilimlerinde benzer mücadeleler vermiş olan iki kadının hikayesini anlatıyor. Bu filmde, zaman ve mekan olarak ayrı olsalar da hayatları iç içe geçen bu iki kadın, tutku ve cesaretle her şeyin başarılabileceğini gösteriyor. Meryl Streep ve Amy Adams'ın başrollerinde yer aldığı film; biyografi, dram, komedi ve romantizm türlerinin bir karşımı niteliğinde.


2-Aşk Tarifi - No Reservations
Baş aşçı Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) hayatını, Manhattan’daki 22 Bleecker Restaurant’ı yönettiği gibi yönetir. Çevresindeki herkesi hem etkileyen hem ürküten hata kabul etmez biridir. Çılgın tempolu her öğünde nefes kesici bir ustalıkla tüm gücünü ortaya koyarak yüzlerce yemeği koordine eder, her bir yemeği mutlak bir mükemmellikle pişirir ve süsler. Kate’in mükemmeliyetçi mizacı, ekibine katılan, neşeli ve vurdumduymaz yeni aşçı yardımcısı Nick Palmer (Aaron Eckhart) tarafından sınanacaktır. Hayata ve mutfağa yaklaşımları farklı olsa da aralarındaki elektrik yadsınamaz ölçüdedir. Romantik komedi sevenler için mutlaka izlenmesi gereken bir film. 


3-Charlie’nin Çikolata Fabrikası - Charlie and the Chocolate Factory


Çikolata üreticisi Willy Wonka, çikolata imparatorluğu için veliaht arayışındadır. Eğitmek ve sonrasında yerini bırakmak üzere bir yarışmayla beş tane çocuk seçer. Aralarında, Wonka'nın fabrikasının yakınında oturan Charlie adlı yoksul bir çocuk da vardır. Bu beş şanslı çocuk, 15 yıldır hiç kimsenin görmediği çikolata fabrikasını gezer. Gördükleri, Charlie'yi büyüleyecek ve onu Wonka'nın fantastik dünyasına çekecektir. Fantastik sinemanın kralı Tim Burton'ın yönettiği filmin başrolünde Johnny Depp oynuyor. Film, fantastik filmlerden hoşlananlar için de eğlenceli dakikalar vaat ediyor. 




Benim izlemekten keyif aldığım üç film bunlar.Eğer yenileri eklenirse sizlerle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz. :)

Zeynep'den..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder