25 Ağustos 2012 Cumartesi

Annemin Üzüm Kompostosu

Annem yazın difrize koyduğu meyveler ile kışın farklı farklı lezzetler oluşturuyor. Kimi zaman mor erik, çoğunlukla kuru kayısı, böğürtlen ve üzüm gibi taneli meyveleri tercih ediyor. Bazende bunu meyveler tazeyken yapıyor. Tıpkı şuan tarifini vereceğim üzüm kompostosu gibi.Şimdi tarife geçelim.
Malzemeler:

1-2 kg. Siyah-sarı-kırmızı üzüm kuru yada taze

2 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su

Yapılışı:

1- Üzümleri ayıklayıp, yıkıyoruz.
2- 7 bardak suyu bir tencereye alıp içine toz şekeri ekleyip karıştırıp kaynatıyoruz.
3- Kaynamış suya üzümleri ilave edip, 5 dk. daha kaynatıyoruz.
4- Ardından ocağın ve tencerenin kapağını kapatıp, hoşafı soğutuyoruz. Kaselere hoşafları paylaştırdıktan sonra servis edebiliriz.
Not:Hemen servis edilmeyecekse uzun süre bozulmadan cam kavanozlarda saklıyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder