29 Ağustos 2012 Çarşamba

Bitterli Makaron'um


Malzemeler
•    100 gr. pudra şekeri
•    50 gr.  fındık
•    15 gr. şekersiz kakao
•    2 adet yumurtanın akı
•    65 gr. toz şeker

Çikolatalı Ganaj İçin:
•    113 gr. bitter çikolata
•    30 gr. tereyağı
•    ½ su bardağı krema
Yapılışı 
1.    Kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2.    Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını karıştırıp pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
3.    Çikolatayı tekrar soğumaya bırakıp, pudra şekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunda un haline getirin
4.    Yumurta aklarını mikserin orta ayarında çıkpıp, hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ekleyin.
5.    Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek ekleyip tahta kaşık ile karıştırın.
6.    Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
7.    Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun.
8.    Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
9.    Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin.
10.  Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun. (Hamarat abla'dan)
Kremayı Nasıl mı Yaptım?

Malzemeler:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin. kaynayınca içine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını söndürün.


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder