13 Nisan 2013 Cumartesi

Yaban Mersini Marmeladı



MALZEMELER:


500 gr Yaban mersini

500 gr Elma,armut gibi püre elde edeceğiniz bir meyva ya da yabani kuşkonmaz,akdiken gibi başka bir meyva.Ben elma ile denedim gayet güzel oluyor.
250 gr Şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Yaban mersinlerini yıkayın. Bir tencereye koyarak üzerine 1 su bardağı su ilavesiyle yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynamanın son 5 dakikasına soyup çekirdek yataklarını çıkardığınız elmaları da ilave edin.Sonra altını kapatıp soğumaya ırakın. Elinizin dayanacağı ısıya geldiğinde hepsini kevgirden geçirip koyuca bir mayi elde edin. Bu mayiyi 250 gr şeker takviyesi yapılır.İsteğe göre şeker miktarı artabilir. ile 35-40 dakika kadar pişirip limon suyu ile kestirin. Soğutup kavanozlayın.Afiyet Olsun.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder