23 Mart 2013 Cumartesi

Kabak Carpaccıo

Geçen günlerde tattığım bir lezzet olan Kabak Carpaccıo'nın çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim.Bence kabağın çok farklı bir yorumu.Hem çiğ hem pişmiş bir tadı var.Üstelik başka yorumlara ve soslara açık bir meze.Ve yahut Salata diyelim. Eğer sizde denemek isterseniz buyrun tarif.Ve hoş sunumlara birkaç örnek. :)


MALZEMELER;


4 adet kabak

1/2 demet roka
40 gr parmesan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
taze çekilmiş karabiber

Yapılışı;


1.Kabakları yıkayın. Uzun kabaklardan kullanıyorsanız boylamasına ince ince kesin. Yuvarlak kabakalrdan kullanıyorsanız yine ince ince halkalar halinde doğrayın.


2.Bir kasede tuz, taze çekilmş karabiber, sızma zeytinyağı, sirke,ezilmiş sarımsağı karıştırın.


3.Kabakları yayvan bir servis tabağına dizip hazırladığınız sosu kabakların üzerine dökün . Streç filmle üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletin.


4.Ertesi gün servis etmek için aynı tabkata veya farklı bir servis tabağında kabakların üzerine taze roka yaprakları ve traşlanmış parmesan dilimleriyle servis edin.


5.Dilerseniz roka parmesan yerine kabak carpaccioların üzerine yeşil salata ile de servis yapabilirsiniz .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder