6 Mart 2013 Çarşamba

Deniz Mahsüllü Tagliatelle


Malzemeler
2 avuç tagliatelle makarna
1 adet orta boy beyaz soğan
3 kaşık balık suyu
1 diş sarımsak
Dilimlenmiş kalamar
Karides
Ahtapot
3 kaşık krema
Tuz karabiber
Zeytinyağı
Maydanoz
Frenk soğanı
Yapılışı:
Tagliatelle makarnanızı kaynar suda haşlayın
- Soğan ve sarımsağı ince kıyıp tavada zeytinyağı ile öldürecek sekilde soteleyin
- Deniz mahsullerini tavaya atın tuz ve karabiber atıp soteleyin
- Renklerini alınca üzerine balık suyunu ilave edip biraz çektirin
- Daha sonra kremayı ilave edin ve ateşin altını kısın
- En son olarak tagliatellenizi ve kıyılmış maydanozları da ekleyip ve iyice harmanlayın
- Servis tabağına aldığınız makaranızın üzerine ince doğranmış Frenk soğanı ve zeytinyağı ile serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder