10 Temmuz 2015 Cuma

Brownili Muhallebi



Muhallebi için malzemeler;

1 litre süt
1 bardak toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı


 B
ir tencereye sütü koyun. Şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak 10-15 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra tereyağını ekleyip kıvamını koyultalım ve parlaklaştıralım.Muhallebimiz hazır.

Alt kısım için Islak Kek;
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı süt ( ayırdığımız karışıma eklenecek .

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. İçine sıvı yağ, süt ve kakaoyu karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayırın kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamı alana kadar çırpın yağlanmış tepsiye dökün ( büyük dikdörtgen borcama tam geliyor ). 180 derece sıcak fırında pişirin ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin ayırdığınız sıvı karışıma 1 su bardağı süt ekleyip kekin üstüne dökün.


Muhallebi ve ıslak keki birleştirdikten sonra,dilediğiniz gibi süsleyebilir iftardan sonra hafif bir tatlı olarak misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder