21 Aralık 2012 Cuma

Pastalık Şeker Hamuru

Uzun zamandır Discovery Channel'da izlediğim bir program olan Cake Boss (Pastacılar Kralı)'ın Ünlü İtalyan Pastacısı Buddy'nin pastaları nasıl yaptığı ve nasıl teknikler kullandığını merakla takip ediyordum.Geçen günlerde makaron tarifim için 'Ganaj'yapmıştım.Şimdi ise pasta süslemesi için olmazsa olmaz şeker hamurunu deniycem.Önce araştırmalarima göre tarifi yazmaya karar verdim.Daha sonra fırsat bulduğum bir vakit yapım aşamasını fotoğrafliycam.Tarife geçelim.

MALZEMELER:
450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz

YAPILIŞI;
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder