21 Aralık 2012 Cuma

Bitter Parça Çikolatalı Pasta

Uzun zamandır güzelce fotoğraflayarak bir tarif anlatamadım.Malumunuz okul ve dersler buna pek de izin vermiyor. :) Ama ansızın havaların soğuması ve Kar'ın her yeri bembeyaz yapması,okulumunda tatil olması vesilesi ile gelenekleri yaşatmak amacıyla önce kardan adamımı yaptım.Yorgunluğumu atarken de çikolatalı ve tiramisuyu da andıran bir pastanında bu güzel ve huzur dolu kış gününe çok yakışacağı düşündüm.İsterseniz şimdi tarife geçeyim.

Malzemeler :
Üç Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Birbuçuk Su Bardağı Un
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Bardağı Su

Islatmak İçin:
Süt

Arası Ve Üzeri İçin:
Bir Paket Kakaolu Krem Şanti
Kakaolu Pasta Kreması
Parça Çikolata

Hazırlanışı;
Bir kabın içine yumurta, şeker koyup karıştırıyoruz. Üzerine su, kabartma tozu, vanilya ve un koyup karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına harcı döküp,daha önceden ısıtılmış fırında yüz yetmiş beş derecelik fırında pişiriyoruz.Pişmiş olan keki soğutup ikiye böldük.İlk dilimi servis edeceğiniz tabağa koyup üzerini sütle ıslatıp,elek ile kahve serpiyoruz daha sonra hazırladığınız krem şantiyi sürüp üstüne bitter çikolata parçaları serpiştiriyoruz.İkinci parça keki de kremşantinin üzerine kapatıp hazırladığımız pasta kremasını spatula yardımı ile bütün pastaya yayıyoruz.Tekrar son adım olarak kalan bitter çikolataları pastamıza serpiştiriyoruz.Dinlenmek üzere tatlımızı dolaba kaldırıp bekletiyoruz.

Servis ederken de kahve yahut çay ile sevdiklerimizle beraber hoş vakit geçirebiliriz.:)


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder