19 Ekim 2012 Cuma

Kakaolu Krep

Malzemeler;
2 yumurta,
1 su bard. un,
2 çorba kaşığı kakao,
2 çorba kaşığı pudra şekeri,
2 çay bard. süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 tutam tuz,
İçine ; 3-4 adet muz,
1 paket krem şanti,
Tavayı yağlamak için; 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Üstüne; çikolata sosu,


-Önce yumurta , süt ve pudra şekerini çırpın. Daha sonra tereyağını ilave edin. Biraz daha çırpın. Geri kalan malzemeleri de ekleyip ( un ve kakaoyu birlikte elerseniz daha homojen oluyor) boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
-Teflon tavanıza hafifçe tereyağını gezdirip silin ve iyice ısıtın. Kepçe yardımıyla karışımdan alıp tavaya dökün. Her iki yüzünü pişirdiğiniz krepleriniz soğuduktan sonra bütün muzu içine ve muzların  üzerlerinede kram şanti koyup rulo yapın.
-Servis tabağınıza aldığınız ruloların üzerine çikolata sosu ve yine bolca bal gezdirin..( dövülmüş cevizde serpebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder