25 Ekim 2012 Perşembe

Antrikot Mühürleme

Öncelikle tüm islam aleminin Kurban Bayramını kutlarım ve her evin hemen hemen gelenek haline getirdiği kavurma şenliğini bir müddet bekletip önce bonfile etlerimi mühürleyip pişiririm.Herkese Afiyet Olsun diyorum.Tarifimi internetten aldım.Fotoğraflar tamamen bana aittir.

Yapılışı;
Etlerin önünü arkasını hafifçe zeytinyağıyla yağlayıp üzerini tuzluyorum (deniz tuzu kullanırsanız süper olur artık her markette öğütücü şişelerde satılıyor) Böylece tuz, pişerken etin üzerinde koruyucu tabaka oluşmasına yardım ediyor.
Aslında bu işin en önemli kısmı dökme demir tava kullanmak ancak henüz bir dökme demir tavam olmadığı için teflonda yapıyorum böyle idare ediyoruz.
Tavayı ocağa koyup ocağın altını en son dereceye açın tava tamamen ısınsın (etleri yağladığım için tavaya yağ koymuyorum) sonra etlerinizi tavaya koyun çıkan cazırtı ve dumanlar sizi korkutmasın doğru yoldasınız demektir.
Altı hala sonuna kadar açıkken etin bir yüzünü pişirin (3dk kadar), sonra diğer yüzünü de çevirip rengi dönene kadar yüksek ateşte pişirin. Sonra orta dereceye alın ateşi ve etin içinin pişmesini sağlayın.
Önemli bir nokta: pişmiş mi diye bakmak için asla ve asla çatal, bıçak v.s. batırmayın ete yoksa içindeki suyu kaybeder ve etiniz kurur.
Yeterince piştikten sonra bir ekmek kesme tahtasına ya da tahta bir yüzeye alıp 1-2 dk dinlendirin, bunun sebebi de pişme esnasında homojen dağılmayan iç sıvının homojen dağılımının sağlanmasıymış. (ben bu kısmı pek yapmıyorum direk dalıyoruz ete :)

Özgenin Oltası

Not;Ben baharat adına 'Biberiye' kullandım.Çok'da yakıştı.

Sunum için;
Ete ben en çok havuç yakıştırdığım için soyacakla dilimlediğim havuçları tuz ve zeytinyağında öldürdüm. :) Domateslerimle birlikte süsledim.

Herkese tekrardan Hayırlı Bayramlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder