22 Aralık 2015 Salı

Narlı-Bitter Çikolata Efsanesi


  Bitter çikolatayı nar ile buluşturmak ilk kimin aklına geldi bilinmez ama efsane bir ikili oldukları kesin.Nar sevmem diyorsanız da portakal ve ya kuru üzüm ile aynı tarifi uygulamanız mümkün.Şimdi dilerseniz tarife geçelim;


  Benmari diye sürekli duyuyoruz da peki nedir bu benmari? Nasıl yapılır,nerelerde kullanılır? Ne işe yarar?

Pastalarda ve tatlılarda sıkça kullanılan benmari yöntemi, daha sağlıklı temiz ve lezzetli bir çözüm. Zor değil, adım adım anlatacağım sizlere. Eğer kafanız karışırsa fotoğraftan yararlanabilirsiniz.

Benmari Usulü eritme nasıl yapılır, tarifi

Bain Marie yani bizdeki okunuşuyla benmari eritmek ya da pişirmek istediğimiz şeyleri içinde bulunduğu kabı su dolu başka bir kap içine oturtularak ve suyu ısıtarak yavaşça eritilmesidir ya da pişirilmesidir.

  1. Isıya dayanıklı bir kabı yarısına kadar suyla dolduralım.
  2. Kabın içine daha küçük bir kap koyalım. İçine eritmek istediğimiz malzemeyi koyalım altını yakalım ve öylece eritelim.
  3. Arada sırada karıştırmayı unutmayın.

İşte bu kadar basit, afiyet olsun 

Püf noktası: Eritilen malzeme, örneğin çikolatanın kaynamasına izin vermeyin, çok fazla ocakta tutmayın, ayrıca tekrar donmadan kullanmayı unutmayın.

Neler lazım?

  • eritmek istediğiniz ürün
  • su
  • bir tencere
  • ısıya dayanıklı küçük bir kap


Bitter çikolataları benmari usulü eritiyoruz. (Bunun için önce çikolataları kırıp cam bir kase içine aldım.Ocağa cezve ile su koydum ve çikolataları koyduğum kaseyi cezvenin ağız kısmına oturttum. Suyun sıcak buharıyla çikolatalar erimeye başladığı zaman karıştırarak erimelerini hızlandırıyorum.)Bu arada narları temizliyoruz.Erittiğimiz çikolatadan buz kalıbının dibine döküyoruz birer tatlı kaşığı kadar.
Temizlediğimiz narları buz kalıbında ki çikolatalarımız donmadan üzerlerine pay ediyoruz.
Kalan erimiş çikolataları narların üzerine pay ettikten sonra önce 2-3 dk. Buzlukta ardından oda sıcaklığında donduruyoruz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder