19 Ekim 2015 Pazartesi

Et Neden Marine Edilir?

Marine edilen et çok yumuşak ve lezzetli olur. Lokum gibi yumuşacık ve lezzetli et tüketmek istiyorsak, eti marine etmeliyiz. Marine edilen etin kendine has bir aroması oluşur. Bu da ete farklı ve hoş bir lezzet katar. Et nasıl yumuşatılır?sorusunun cevabını bu yazımızda tam olarak bulacaksınız.

Et Nasıl Marine Edilir?

Eti marine ederken kullanmamız gereken malzemeler:

Süt: Asitli olduğu için eti çürütür.

Zeytinyağı: Etin hava almasını önler. Oksijenle temasını keser. Etleri zeytin yağına gömülü olarak bekletirsek et hem dinlenir         hem de yumuşar.

  • Eti marine etmek için yoğurtta kullanılabilir.
  • Eti marine ederken kesinlikle soda, kola, limon kullanmamalıyız, çünkü bunların içinde asit değil gaz vardır.
  • Eti marine ederken süt, soğan, soğan suyu, yoğurt kullanabiliriz. Bunlar asitli olduğundan etin içindeki sinirleri çürütür ve ete lezzet katar.
  • Eti marine ederken dana etinde baharat olarak karabiber, biberiye kullanmamız ete lezzet katar. Kuzu etinde ise kekik, karabiber, pul biber, kimyon kullanabiliriz.
  • Eti marine etmeden önce etin dinlenmiş olması gerekmektedir. Evde eti uzun süre dinlendirme şansımız olmayacağı için kasaptan dinlenmiş et almalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder