- Kabaklar güzelce yıkanır ve küp küp doğranır.
- soğan yemeklik doğranır.
- domatesler rendelenir dilersenız küçük küçük küp olarak da kabugunu soyup doğrayabılırsınız. Biberler yuvarlak doğranır.
- tavaya bir miktar zeytinyağı konulup soğanlar ilave edılır ve hafıf pembelesınceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- domates ve kırmızı biber eklenir şeker ilave edilir.
- 1 diş sarımsak da eklendıkten sonra haşladığımız kabak ve havuç eklenir.
- isteğe göre bir tatlı kaşığı pul biber ve tuz ilave edilir.
- kapağı kapatılır.
- orta ateşte pişmeye bırakılır
- ara sıra karıştırılır
- sulu sevıyorsanız yarım çay bardağı kadar su ilave edılır
- kabak ıyıce yumusamadan ocağın altı kapatılır.
- tavada soğumaya bırakılır.
- soğuk ya da ılık olarak servis edılır.
29 Haziran 2013 Cumartesi
Zeytinyağlı Kabak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder