- 3 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Maydanoz
- 2 çorba kaşığı un
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Öncelikle patatesleri soyup iyice yıkayın. Rendenin geniş tarafıyla rendeleyin ve rendelenmiş parçaları avuçlarınızın arasına alıp suyunu sıkın.
- Suyunu iyice sıktığınız patatesleri bir kaba alın ve üzerine yumurtaları kırarak karıştırın.
- Maydanozları ince ince doğrayın, ve patateslerin üzerine ekleyin.
- Tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi de ekleyip iyice karıştırın.
- Malzemeler tamamıyla birbirine geçtikten sonra unu ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Yumuşak kıvama geldiğinde bir tavaya sıvıyağı dökün ve orta ateşte kızdırın.
- Kaşıkla aldığınız patates mücverini tavaya dökün, her iki tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alın.
- Yağını emmesi için dilerseniz tabağın içine peçete yerleştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder