Benmari diye sürekli duyuyoruz da peki nedir bu benmari? Nasıl yapılır,nerelerde kullanılır? Ne işe yarar?
Pastalarda ve tatlılarda sıkça kullanılan benmari yöntemi, daha sağlıklı temiz ve lezzetli bir çözüm. Zor değil, adım adım anlatacağım sizlere. Eğer kafanız karışırsa fotoğraftan yararlanabilirsiniz.
Benmari Usulü eritme nasıl yapılır, tarifi
Bain Marie yani bizdeki okunuşuyla benmari eritmek ya da pişirmek istediğimiz şeyleri içinde bulunduğu kabı su dolu başka bir kap içine oturtularak ve suyu ısıtarak yavaşça eritilmesidir ya da pişirilmesidir.
- Isıya dayanıklı bir kabı yarısına kadar suyla dolduralım.
- Kabın içine daha küçük bir kap koyalım. İçine eritmek istediğimiz malzemeyi koyalım altını yakalım ve öylece eritelim.
- Arada sırada karıştırmayı unutmayın.
İşte bu kadar basit, afiyet olsun
Püf noktası: Eritilen malzeme, örneğin çikolatanın kaynamasına izin vermeyin, çok fazla ocakta tutmayın, ayrıca tekrar donmadan kullanmayı unutmayın.
Neler lazım?
- eritmek istediğiniz ürün
- su
- bir tencere
- ısıya dayanıklı küçük bir kap
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder