Et Nasıl Marine Edilir?
Eti marine ederken kullanmamız gereken malzemeler:
Süt: Asitli olduğu için eti çürütür.
Zeytinyağı: Etin hava almasını önler. Oksijenle temasını keser. Etleri zeytin yağına gömülü olarak bekletirsek et hem dinlenir hem de yumuşar.
- Eti marine etmek için yoğurtta kullanılabilir.
- Eti marine ederken kesinlikle soda, kola, limon kullanmamalıyız, çünkü bunların içinde asit değil gaz vardır.
- Eti marine ederken süt, soğan, soğan suyu, yoğurt kullanabiliriz. Bunlar asitli olduğundan etin içindeki sinirleri çürütür ve ete lezzet katar.
- Eti marine ederken dana etinde baharat olarak karabiber, biberiye kullanmamız ete lezzet katar. Kuzu etinde ise kekik, karabiber, pul biber, kimyon kullanabiliriz.
- Eti marine etmeden önce etin dinlenmiş olması gerekmektedir. Evde eti uzun süre dinlendirme şansımız olmayacağı için kasaptan dinlenmiş et almalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder