Muhallebi için malzemeler;
1 litre süt
1 bardak toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tencereye sütü koyun. Şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak 10-15 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra tereyağını ekleyip kıvamını koyultalım ve parlaklaştıralım.Muhallebimiz hazır.
Alt kısım için Islak Kek;
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı süt ( ayırdığımız karışıma eklenecek .
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. İçine sıvı yağ, süt ve kakaoyu karıştırdıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayırın kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kek kıvamı alana kadar çırpın yağlanmış tepsiye dökün ( büyük dikdörtgen borcama tam geliyor ). 180 derece sıcak fırında pişirin ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyin ayırdığınız sıvı karışıma 1 su bardağı süt ekleyip kekin üstüne dökün.
Muhallebi ve ıslak keki birleştirdikten sonra,dilediğiniz gibi süsleyebilir iftardan sonra hafif bir tatlı olarak misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder