|
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vkBrUJxc4ymETpszZU8Xg03LNZghUxTIfIt9CvviMwqm4qeqDYkN04pUfa-Ay_yRWlHhJXDv2px2-tH3akRnDi_iijsxgxv2IddjIarcyvGaW8LURt7g=s0-d) |
| | ![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vkBrUJxc4ymETpszZU8Xg03LNZghUxTIfIt9CvviMwqm4qeqDYkN04pUfa-Ay_yRWlHhJXDv2px2-tH3akRnDi_iijsxgxv2IddjIarcyvGaW8LURt7g=s0-d) | Hazırlık Süresi | ![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vkBrUJxc4ymETpszZU8Xg03LNZghUxTIfIt9CvviMwqm4qeqDYkN04pUfa-Ay_yRWlHhJXDv2px2-tH3akRnDi_iijsxgxv2IddjIarcyvGaW8LURt7g=s0-d) | 30 dk |
| Pişirme Süresi | | 40-50 dk. | Kaç Kişilik | | 8-10 kişilik |
|
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vkBrUJxc4ymETpszZU8Xg03LNZghUxTIfIt9CvviMwqm4qeqDYkN04pUfa-Ay_yRWlHhJXDv2px2-tH3akRnDi_iijsxgxv2IddjIarcyvGaW8LURt7g=s0-d) |
Malzemeler | 250gr.un
- 125gr.![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sObLx99lZ6Z-PhP-60jmbCgaYnbAa0U4btrgjYAAeXvvK3Vvs2VvFwE59jEGv9V4KbQ_V8MNpvXwDUsexGLEfyLonnHleCe6GlArSv44P_bSm1ibqK03UEtv8=s0-d)
- 75gr. Pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 kilo mürdüm eriği
- 1 avuç file badem |
|
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vkBrUJxc4ymETpszZU8Xg03LNZghUxTIfIt9CvviMwqm4qeqDYkN04pUfa-Ay_yRWlHhJXDv2px2-tH3akRnDi_iijsxgxv2IddjIarcyvGaW8LURt7g=s0-d) |
Yapılışı |
Hamur için bütün malzemeyi birlikte yoğurun ve sert bir hamur elde edin. 28 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın. Hamuru düzgünce yayın ve kenarlarını 3 cm. kadar yukarı çekin. Taze erikleri 4'e bölün. Hafifçe birbirlerinin üzerine yatacak şekilde dizin. Burada dekoratif olarak aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Önceden ısıtılmış fırında, 175° C’de erikler suyunu çekene kadar pişirin. (Yaklaşık 40-50 dakika) Serviste üzerine tekrar şeker serpebilirsiniz. Servis esnasında yanında çırpılmış krema kullanabilirsiniz. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder